KAMENNÝ MLYN – CUP MANIA

SunnyTento víkend 6.-7.6.2009 náš klub organizoval pretek CUP MANIA v nádhernom prostredí Kamenného Mlynu. Aj napriek nepriaznivej predpovedi, počasie bolo úplne super. V sobotu trošku viac fúkalo, „leteli“ viaceré altánky, ale možno vďaka tomu počas pretekov nezapršalo. V sobotu som bola dosť nervózna, viacerí sa ma snažili ukľudniť, že sa nič nedeje, ale dialo sa, bol pred nami náš prvý oficiálny pretek. Keď sa začali stavať parkúry, moja nervozita narastala a zacítila som nevoľnosť. Záchrana prišla v podobe Ivetky, ktorá vedela, že mám veľký strach a ešte väčší z hojdačky, ktorá už stála na parkúre v agility. Ivetka rozhodla, že agility začne kategória large a my small začneme jumpingom. Ešte raz ďakujem Ivetka. Možno sa niekomu ľahko hovorí neboj sa, ale keď sme my na konci marca prišli na deň otvorených dverí do Pedigree, Sunny ešte neskákala. Za dva mesiace sme to všetko zvládli, ale hojdačka bola stále naším problémom, pretože ja som z nej mala väčší strach ako Stella a Sunny. Hojdačku sme nevedeli ešte týždeň pred pretekmi, takže sa mi teraz asi ani nečudujete, že moja nervozita bola na mieste. 

Jumping som behala ako prvá so Stellou. Stellka bežkala pekne. Nábeh do slalomu nám však nevyšiel, pretože Stella sa zľakla štekajúceho psa pri parkúre, ale na druhý pokus sme už boli úspešné. Pred koncom som jej to pokazila ja a dostali sme odmietnutie na skočke. Žiaľ, náš čas bol o niečo dlhší ako maximálny, takže sme v hodnotení moc neuspeli. So Sunny sme jumping behali lepšie. Sunny zabehla čisto a v hodnotení skončila na 9. mieste zo všetkých 24 pretekárov small. Bola som rada, pretože sme zabehli lepšie ako niektorí A2 a A3 psi. Nervozita ustúpila a išli sme behať Agility. Bol to krásny, ale náročný parkúr. Stella zabehla tento parkúr čisto, ale trvalo nám to zase o trošku dlhšie, než bol limit. Ale aj tak mi spravila veľkú radosť, pretože len piati psíkovia z 24 to zabehli čisto a Stella bola medzi nimi. So Sunny sa nám tiež darilo a zabehli sme krásny čistý parkúr. Sunny sa veľmi snažila, bežala ako drak a tak sme v tomto behu agility o pohár Mercedesu obsadili krásne 3. miesto zo všetkých 24 pretekárov. Bola som veľmi šťastná, pretože taký výsledok som naozaj nečakala, ani vo sne by ma nenapadlo, že budeme lepší ako skúsení niekoľkoroční pretekári. Potom už na programe boli skúšky. Stella sa snažila, začiatok vyzeral sľubne, hojdačku sme však zvládli až po dvoch odmietnutiach, následne na to nevybehla hneď na áčko a to už bolo tretie odmietnutie a teda dis pre nás. Sunny sa so skúškou popasovala lepšie, zvládli sme ju čisto, opäť aj hojdačka dobre. Z 9 pretekárov A1, len dvaja dobehli čisto a tak sa Sunny umiestnila v skúške A1 na 1. mieste so známkou V – čo je výborný, teda najlepšia známka. Počas celého dňa sme držali palčeky aj ostatným naším pretekárom z klubu, ale najnapínavejšie boli Majstrovstá Slovenska Border kólií. V sobotu sa behalo agility, v ktorom Renáta a Romanko zabehli čistý beh a obsadili tretie a štvrté miesto. A to znamenalo nádej do zajtrajška. Večer sme strávili v kolektíve pedigrákov a nálada sa stupňovala z hodiny na hodinu, ale keďže bol pred nami ešte jeden deň pretekov išli sme aj spať. Niektorí odolnejší vraj vydržali až do skorých ranných hodín.

Sunnystella

Nedeľu som už prežívala trošku inak, bola som aj unavená aj trošku nevyspatá, ale hlavne som sa tešila na krásny deň plný agility. Začínali sme jumpingom. Stella sa s ním popasovala a zabehla čistý Ivetkin parkúr, ale videla som na nej, že sa jej už nechce. Žiaľ opäť sme boli pomalšie, než bol limit. Na Sunny nebolo badať únavu a opäť zabehla čistý parkúr a skončila na 9. mieste z 24 pretekárov. Škoda, že je taká maličká, pretože aj keď behá rýchlo a čisto, nikdy nemôže mať rovnakú alebo lepšiu rýchlosť ako iné, väčšie psy v jej kategórii. Ale agility nie je o víťazstve ale o hre a Sunny táto hra neuveriteľne baví.  Jednoducho povedané Sunny je funny. Pred nami bola ešte skúška a parkúr agility. Agility som so Stellou už nebehala, nechala som ju oddychovať a naberať sily na skúšku. Žiaľ tá nám nevyšla, bol to dis. Stellke sa behať veľmi nechcelo, prežíva svoju falošnú kotnosť, ale pevne verím, že nabudúce to bude lepšie. So Sunny som urobila v parkúre agility takú hlúpu chybu na kruhu, skočila mi cez retiazky a keď sme to išli opraviť, tak mi skočila späť a to už bol dis. Škoda tejto hlúpej chybičky, pretože zvyšok parkúru sme zvládli super a mohli sme sa lepšie umiestniť v súčtoch štyroch otvorených behov, dokonca sme mohli siahnuť aj na stupne víťazov o pohár Pedigree, pretože predchádzajúce tri behy Sunny zabehla čisto. Ale nevadí, skončili sme na 11. mieste z 25 štartujúcich. Je to krásny výsledok za celé dva dni počas našich prvých pretekov. So Sunny som si ešte odbehla skúšku, ktorú sme ako jediný zabehli čisto a tak sme opäť získali 1. miesto v A1 so známkou V.

Sunny

 Nedeľa sa ešte niesla v očakávaní Majstra Slovenska Border kólií. Napätie sa stupňovalo počas ťažkého jumpingu, pretože tí najlepší štartovali ako poslední. Nikto z nás nedýchal, keď na parkúre bola naša Renáta a Romanko. A nakoniec sa to podarilo. Renáta obsadila krásne druhé miesto so svojou Agilkou a Romanko skončil na treťom mieste s Baileys. Gratulujeme im, ale nie len im, ale aj všetkým úspešným „drakom“ pedigrákom. Najviac, by som ale chcela poďakovať Ivetke, za jej čas s nami, pretože keby nebolo jej, neboli by sme tam kde sme. A samozrejme veľká vďaka jej patrí aj Romanovi a všetkým ostatným, ktorí sa podieľali na organizovaní týchto pretekov, pretože to boli naozaj výborné preteky.

Videá môžete vidieť tu a za fotky veľmi pekne ďakujeme Zuze. Všetky fotky si môžete pozrieť tu a výber našich fotiek nájdete u nás v galérii.

Náš víťaz Sunny

jún 08, 2009 | 0 | Agility, Pedigree

Napíšte svoj názor